Wild West trail sa preprekama

Volite prirodu i osećate strast prema trčanju?

Bez obzira da li ste rekreativac ili profesionalac, Wild West trejl je izazov za sve ljubitelje trčanja u prirodi, upotpunjen prirodnim i veštačkim preprekama.

Zašto Wild West? Jer je divlji zapad oduvek važio za okrutno i surovo okruženje, u kome opstaju i preživljavaju samo najhrabriji i najspremniji pojedninci. Želiš da proveriš svoju spretnost i veštine, spreman si da se suprostaviš divljini i da pokušaš da je ukrotiš, ali i da joj se povinuješ? Na pravom si mestu.

Ovčarsko-kablarska

klisura

Meandri Zapadne Morave, šumoviti predeli Ovčara i razigrani greben Kablara, manastiri ušuškani po obroncima netaknute prirode, sve to i još mnogo toga doprinosi da Ovčarsko-kablarska klisura bude jedna od najživopisnijih u našoj zemlji. Klisura se nalazi u zapadnoj Srbiji na samo 10 km od Čačka.

Lepota ovog krajolika se najbolje može uočiti sa vrhova planina, odakle se jasno pruža pogled na geomorfološke fenomene koji obrazuju prva dva meandra, poznati kao ‘’uklješteni meandri’’.

Uredbom Vlade Republike Srbije Ovčarsko-kablarska klisura proglašena je za predeo izuzetnih odlika i prirodno dobro od izuzetnog značaja, svrstana je u I kategoriju.

Mogućnost dolaska do lokacije autoputem “Miloš Veliki”, kao i magistralnim putem.

0
km od Čačka
0
planine Ovčar i Kablar
0
reka Zapadna Morava
0
prepreka

Ovčarsko-kablarska klisura